Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyespor sezonu açtı. Şahin Başol Spor Kompleksi’nde ilk antrenmanının gerçekleştiren Büyükşehir’in perileri, hedefini play-off olarak belirledi.



Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele veren Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Şahin Başol Spor Kompleksi’nde yaptığı çalışma ile birlikte sezonu açtı. Yeni sezon öncesi doğru yapılanma adına mütevazı bir kadro oluşturan Büyükşehirin perileri,  yenilen teknik heyet ve kadrosuyla izleyenlere keyif veren basketbol oynayacaklarının sözünü verdi.



Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Yunus Emre Gelen, bu sezon iyi bir takım oluşturduklarını söyledi. Altyapıdan yetişen oyuncularla birlikte yeni transferlerin takıma dahil edildiğinin altını çizen Gelen, “Öncelikli olarak tribüne gelen spor severler güzel bir basketbol izleyeceklerinden eminim. İnşallah sezon bittiğinde ise ligi istediğimiz yerde tamamlamış oluruz. Spor yatırımları gerçekten kolay olmuyor. Çok ciddi desteğe ihtiyacınız var. Bizim en büyük destekçimiz Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Alinur Aktaş. Kendisi Büyükşehir Belediye Başkanı olması sıfatı dışında aynı zamanda gerçek bir spor insanı olarak da bizleri ve Bursa'da yer alan tüm spor paydaşlarını  destekliyor. Bu sebeple Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum.

Profesyonel ligde yer alan Baskatbol kadın takımımız için yaptığımız sportif yatırımlar dışında, hem erkekler de hem de kızlarda altyapılar için de ciddi bir emek harcanmakta. Yaptığımız kısa, orta ve uzun vadeli programlar sayesinde Bursa gençliğini hem altyapılarda hem de profesyonel liglerde basketbolla daha fazla buluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


TEKNİK HEYETTE YENİ İSİMLER 

Güzel bir basketbol sezonunun kendilerini beklediğine belirten Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Gökhan Aşıcı,alt yapıdan gelen sporcular ve yeni transferle ligde yer alacaklarının belirtirken, “Yeni transferlerimiz var. Yabancı bir transferimiz olacak. Alt yapıdan yetişmiş sporcularımız ve geçen seneden bizimle olan bazı arkadaşlarımızla devam ediyoruz. Yabancı transferimiz var.  O da kısa zaman için takıma dahil olacak. Teknik ekibimize uzun yıllar altyapımızda görev alan antrenörlerimizden Zeki Yılmaz dahil oldu. Yine basketbol kariyerinde önemli işler başarmış Serkan Ay hocamız bizimle birlikte. Kondisyoner ve fizyoterapist, arkadaşlarımız değişti. 9 kişilik bir teknik ekip olduk” dedi.

Altyapının geçtiğimiz yıllara oranla giderek güçlendiğini söyleyen Aşıcı, “Geçen sene kızlarda 50 sporcumuz vardı alt yapıda bu yıl bu sayı 200’e yükseldi. Erkeklerde 120 olan sayı 300’den fazla bir sayıyay ulaştı. Orada yoğun bir çalışma var. Şu an 2 alt yapı sporcumuzu A Takım’a çıkardık. Onlar da sezon boyunca takımımızla antrenmana çıkacaklar. Zamanı geldiğinde oynayacaklar. Biz bu sene artık Süper Lig’e çıkmak istiyoruz. 2 sezondur play-off’tan dönüyoruz. Artık bu sezon bunu kırmak istiyoruz. Bursalı vatandaşlarımızı da Şahin Başol Spor Komleksi’ne davet ediyorum. Daha fazla taraftar daha fazla güç demek ve daha fazla güç Süper Lig demek” diye konuştu. 

“SÜPER LİG BURSA’YA ÇOK YAKIŞIR”

Takımın en tecrübeli ismi olan kaptan Gülşah Çelebi ise, “Bu sezon bulunduğumuz ligde takımlar önemli yatırımlar yaptı. Herkesin herkesi yenebildiği bir ligdeyiz. Bizim hedefimiz büyük, hedefimiz çok güzel. Hep beraber kenetlenerek başaracağız. Bursa’nın potansiyeli çok fazla,  Süper Lig buraya çok yakışır” ifadelerini kullandı. Sudenur Bayrak da, “Geçen sezon istediğimiz başarıya ulaşamadık ama bu sezon hedefimiz Süper Lig. Bu sezon aramızda çok tecrübeli oyuncular var o yüzden hedeflerimize ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Herkesin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
Bursa ekibinin alt yapısından yetişen ve uzun yıllardır yeşil-beyazlı formayı terleten İlemnur Duman ve Sudenur Bayrak bu sezon başarılı olcaklarına inançlarının tam olduğunu söyledi. Yeni tarnsferlerle birlikte güçlü bir takım olduklarını söyleyen İlemnur Duman; “Bu sezon aramıza yeni arkadaşlarımız katıldı. Birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Birbirimize karşı ilk enerjimiz güzeldi. Bursa’da profesyonel ligde mücadele eden tek kadın basketbol takımıyız. Bu bize ayrı bir misyon yüklüyor. Basketbol oynamak isteyen çocuklarımıza en iyi şekilde örnek olmak istiyoruz. Hedefimiz Süper Lig” derken Sudenur Bayrak ise “geçtiğimiz sezon istediğimiz başarıya ulaşamadık ama bu sezon hedefimiz süper lig. Bu sezon aramızda çok tecrübeli oyuncular var. Hedeflerimize ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Herkesin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu. Geçtiğimiz sezon takıma katılan Harika Gözde Eldaş da, “Sakatlıksız başarı dolu bir sezon olsun. Süper Lig hedefimiz var. Hep birlikte aile olacağız. Şampiyon olmak istiyoruz ve Bursa’nın adını en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dileklerinde bulundu.