TOFAŞ Basketbol Takımı, ligin 21. haftasında deplasmanda karşı karşıya geldiği Fenerbahçe Beko’ya 109-77’lik skorla mağlup oldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 21. hafta mücadelesinde TOFAŞ, Fenerbahçe Beko’ya konuk oldu. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Cassius Winston, Caleb Homesley, Tolga Geçim, Zeljko Sakic, Austin Wiley beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Tolga Geçim’in serbest atışlarıyla buldu. Bursa temsilcisi rakip basketleri karşısında Austin Wiley ve Cassius Winston’ın elinden sayılar bulsa da 5. dakikada televizyon molasına 12-5 geride girdi. Moladan Ege Demir’in basketiyle dönen TOFAŞ, 6.20’de çift hanelere (17-7) çıkan Caleb Homesley’in sayılarıyla eritmeye çalışsa da ilk çeyrek 30-13 ev sahibi takımın üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci periyoda Cassius Winston’ın orta mesafeli basketiyle başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, rakip sayılarına engel olamayınca 13.20’de fark 20’ye (40-20) çıktı. Farkın açılmasını önleyemeyen Bursa ekibi, Caleb Homesley, Zeljko Sakic ve Tolga Geçim ile skor bulsa da soyunma odasına 62-28 geride girdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü çeyreğin başında Caleb Homesley, Austin Wiley ve Tolga Geçim ile sayılar bulan TOFAŞ, 23.40’ta durumu 68-39 yaptı. Son çeyreğe 87-51 geride giren Mavi Yeşilli takım, parkeden 109-77’lik skorla mağlup ayrıldı.
 
Fenerbahçe Beko deplasmanında TOFAŞ’ta Caleb Homesley 24 sayı; Austin Wiley 16 sayı; Tolga Geçim 11 sayıyla oynarken; sakatlığı devam eden Marcus Denmon ve gribal enfeksiyon geçiren J.J. O’Brien kadroda yer almadı.

TOFAŞ Basketbol Takımı, ligde sıradaki maçını 10 Mart Pazar günü saat 15.30’da sahasında Anadolu Efes ile yapacak. Mavi Yeşilliler, 6 Mart Çarşamba günü ise Basketbol Şampiyonlar Ligi TOP 16 turunda deplasmanda Fransız temsilcisi Cholet Basket ile kozlarını paylaşacak. Mücadele Türkiye saatiyle 22.00’de başlayacak.