TOFAŞ’ın pilot takımı Gemlik Basketbol, Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde play-off eleme turu serisini Beylikdüzü Basketbol’a karşı 2-0’la geçerek son 16’ya kaldı.

Türkiye Basketbol 2. Ligi play-off eleme turu serisinde TOFAŞ’ın pilot takımı Gemlik Basketbol, Beylükdüzü Basketbol ile karşı karşıya geldi. Rakibine karşı serinin ilk maçını İstanbul’da 62-68 kazanarak 1-0 öne geçen Bursa temsilcisi, sahasındaki mücadelede de müthiş bir geri dönüşe imza atarak adını son 16’ya yazdırdı. Gemlik Spor Salonu’nda oynanan maça Ömer Alp Engin, Can Çevikel, Enes Akman, Hamza Çelik, Ali Taşkın beşiyle başlayan Kırmızı Beyazlılar, ilk basketini Ali Taşkın ile buldu. Can Çevikel ve Ömer Alp Engin’in sayıları sonrası konuk ekip, üst üste bulduğu sayılarla 7. dakikada 14 sayılık farkı (6-20) yakalarken, ilk çeyreği 13-24 üstünlükle tamamladı.

İkinci periyoda da üçlüklerle başlayan Beylikdüzü karşısında Efe Postel ve Ali Taşkın ile skor üretmeye çalışan Gemlik Basketbol, 15. dakikada 20 sayıya (19-39) çıkan farkı Kerem Yaldız, Can Çevikel, Ali Taşkın ve Efe Postel ile eritmeye çalışsa da soyunma odasına önde giren taraf 32-51’lik skorla Beylikdüzü Basketbol oldu.

Üçüncü çeyreğin başında Can Çevikel’in sayılarıyla 5-0’lık seri bulan Gemlik ekibi, Ali Taşkın, Efe Postel, Ömer Alp Engin’in basketleriyle 25.20’de durumu 44-61 yapsa da son çeyreğe 49-70 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi.

Ancak dördüncü periyotta müthiş bir geri dönüşe imza atan Gemlik Basketbol, Cem Küçüközkan, Batu Eryurtlu, Kerem Yaldız ve Efe Postel’in elinden bulduğu sayılarla 22-0’lık seri yakaladı ve bitime 3.07 kala fark 1’e indi: 71-72. Son bölümde Cem Küçüközkan’ın sayılarıyla öne geçmeyi başaran TOFAŞ’ın pilot takımı, parkeden 78-76 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Beylikdüzü Basketbol karşısında Cem Küçüközkan 17 sayıyla en skorer isim olurken; Efe Postel’den 15 sayı; Ali Taşkın’dan 11 sayı ve Can Çevikel’den 10 sayılık katkı geldi.

Cem Akdağ yönetimindeki TOFAŞ’ın pilot takımı Gemlik Basketbol, bu sonuçla play-off eleme turu serisini 2-0’la geçerek adını son 16 arasına yazdırdı.