FIBA Europe Cup’ta çeyrek finalde Porto, yarı finalde Varese takımlarını mağlup eden ve finale yükselen temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, final serisi ilk maçında Almanya temsilcisi NINERS Chemnitz’e konuk oldu. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçta kazanan, 85-74’lük skorla NINERS Chemnitz oldu.

Ev sahibi NINERS Chemnitz maça Aher Uguak, Jeff Garrett, Ousman Krubally, Jeff Garrett ve Deandre Lansdowne beşiyle başlarken, Bahçeşehir Koleji Tony Taylor, Philip Scrubb, Axel Bouteille, Tyler Cavanaugh ve Jerry Boutsiele beşiyle sahaya çıktı. 

Karşılaşmanın ilk sayıları, yayın gerisinden isabeti bulan Jeff Garrett ile Chemnitz takımından geldi. Bahçeşehir Koleji, ilk sayılarını serbest atış çizgisinden hata yapmayan Jerry Boutsiele ile buldu. Jeff Garrett ile bir üçlük daha kaydeden Chemnitz’e cevap, Tony Taylor’dan geldi. Bu kez de Ousman Krubally’nin basketine karşılık veren Tony Taylor, skoru 8-8’e getirdi. Krubally ve Tony Taylor’ın sayılarıyla geçilen bölümde üçlüğü atan Aher Uguak, Chemnitz’i 13-10 öne geçirdi. Jonas Richter’in boyalı alandan bulduğu baskete serbest atıştan bulduğu sayılarla karşılık veren Tyler Cavanaugh ve Trey Kell, temsilcimiz adına farkın açılmasını önledi. Axel Bouteille ile üçlüğü bulan Kırmızı Ejderhalar’a karşılık veren oyuncu, Wesley Van Beck oldu. Deandre Landsdowne ve Kaza Kajami-Keane ile üst üste basketler bulan ev sahibi ekip, ilk çeyreği 29-18 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk sayıları, yayın gerisinden basketi kaydeden Kaza Kajami-Kean ile ev sahibi Chemnitz’ten geldi. Kevin Yebo ile bir üç sayılık hücumu daha tamamlayan ev sahibi ekibe cevap, üst üste serbest atışlarda hata yapmayan Tyler Cavanaugh ile geldi ve skor 35-22’ye geldi. Üç sayılık isabeti bulan Berkay Candan, farkı 10 sayıya indirerek Chemnitz’e molayı aldırdı. Boyalı alanı zorlayan ve basketi kaydeden Tony Taylor’a cevap veren oyuncu Jeffery Garrett oldu. Tyler Cavanaugh ile üçlüğü bulan Bahçeşehir Koleji, skoru 39-30’a getirdi. Basketi bulan Deandre Landsdowne ve serbest atışlardan isabeti kaydeden Kevin Yebo, Chemnitz NINERS adına farkı yeniden çift hanelere yükseltti. Karşılıklı basketlerle geçilen bölümde, hızlı hücumu smaçla tamamlayan Deandre Landsdowne skoru 47-34’e getirdi. Kaza Kajami-Kean’in basketine karşılık bir kez daha serbest atış çizgisine giden Tyler Cavanaugh, farkı yeniden 13 sayıya indirdi. Chemnitz, ilk yarıyı 50-36 önde tamamladı.

İkinci yarının ilk sayıları, serbest atış çizgisinden isabetle ayrılan Tony Taylor ile temsilcimiz Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Tony Taylor ile bu kez de orta mesafeli basketi kaydeden Kırmızı Ejderhalar’a cevap, Deandre Landsdowne’dan geldi. Jerry Boutsiele ile boyalı alandan basketi bulan temsilcimiz, skoru 54-44’e getirerek farkı 10 sayıya indirdi. Landsdowne’ın üçlüğü ve Jonas Richter’in basketiyle farkı yeniden açan Chemnitz, 59-44 öne geçti. Axel Bouteille ile üst üste altı sayı bulan Bahçeşehir Koleji, farkı tek haneye düşürmeyi başardı. Wesley Van Beck’in üçlüğüne basketlerle cevap veren Axel Bouteille, farkı yedi sayıya indirdi. Wesley Van Beck ile bir üçlük daha bulan Chemnitz, skoru 66-56’ya getirdi. Ev sahibi ekip, son çeyreğe 68-58 üstünlükle girdi.

Son çeyreğe Ousman Krubally ve Axel Bouteille’in karşılıklı basketleriyle girildi. Üst üste basketler bulan Chemnitz, skoru 74-60’a getirdi. Jerry Boutsiele’in smacına üçlükle karşılık veren Wesley Van Beck, farkı korudu. Axel Bouteille ile basketi bulan Kırmızı Ejderhalar, Tony Taylor ve Jerry Boutsiele'in serbest atışlarıyla farkı 12 sayıya indirdi. Kevin Yebo ile basket faulü bulan Chemnitz, skoru 81-66’ya getirdi. Axel Bouteille ile basketler bulmaya devam eden temsilcimiz, skoru 81-70’e getirdi. Deandre Landsdowne’ın basketine Axel Bouteille’in serbest atışlarıyla cevap veren Kırmızı Ejderhalar, Landsdowne’ın bir basketine daha engel olamadı. Chemnitz NINERS, ilk final maçını 85-74 kazandı.

KOÇ GÖRÜŞÜ

Öncelikle, NINERS Chemnitz takımını tebrik ediyorum. Önümüzde oynanacak 40 dakika daha var, bunu unutmamalıyız. İyi bir ilk yarı oynayamadık, özellikle işin savunma kısmında çok hata yaptık. Yeterince odaklı değildik, 11 sayı farkla kaybettik ancak İstanbul’a daha da avantajlı gelebilirlerdi. %19 ile üçlük attık, bu bizim için maçın en önemli istatistiklerinden biriydi. Gerekli hazırlıkları yapıp evimizde şampiyon olmaya çalışacağız.