Bu sezon Kadınlar Süper Ligi için play-off hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı ilk ciddi sınavlarını Federasyon Kupası’nda verecek. 



Büyükşehir’in perileri, Fethiye’de yapılacak turnuvada şampiyonluk için mücadele edecek.
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden 16 takımın yer aldığı Kadınlar Basketbol Federasyon Kupası 22-28 Eylül tarihlerinde Muğla’nın Fethiye ilçesinde yapılacak.  

4 grupta 4’er takımın bulunduğu turnuvada Bursa Büyükşehir Belediyespor, Urla Belediyesi, Botaş Gelişim ve Emlak Konut takımları ile birlikte B grubunda mücadele edecek. Gruplarında ilk sırda yer alan takımların adını bir üst tura yazdırdığı kupada final 28 Eylül Cumartesi günü oynanacak.

Muğla yolculuğu öncesi yapılan son antrenmanda konuşan Büyükşehir Belediyespor Basketbol Baş Antrenörü Gökhan Aşıcı, kupada iyi sonuçlar almak istediklerini söyledi. 

Turnuvayla birlikte rakipleri tanıma fırsatı yakalayacaklarını belirten Aşıcı, “Bursalı sporcularımız ve yeni transferlerimizle birlikte iyi bir ekip olduk. Uyum sürecini çabuk atlattık. Bu turnuva hem oyun olanlarımızı pekiştirmek hem de rakiplerimizi yakından görmek adına bir fırsat. Diğer takımlar içinde öyle. Öncelikle kupada iyi sonuçlar elde etmek istiyoruz. Turnuvanın ardından da Kadınlar Basketbol Ligi’ne odaklanarak hedeflerimize adım adım ilerlemek istiyoruz” diye konuştu.

İLK RAKİP BOTAŞ GELİŞİM

Fethiye Beşkaza ve Göcek salonlarının ev sahipliği yaptığı turnuvada yeşil-beyazlılar ilk maçında Botaş Gelişim ile karşılaşacak.

22 Eylül Pazar günü Beşkaza Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 18:00’da başlayacak.